holtewandisolatie

Lijst met voordelen van holtewandisolatie

1. Diameter Grootte Voordeel

Het gebruikte isolatiemateriaal, polystyreen kraal, is zo klein dat het gemakkelijk kan worden ingepompt, zelfs als de holte smal is. Dit is een interessant kenmerk van dit materiaal dat het voordeliger maakt dan andere te gebruiken materialen. Bovendien, met het kleinere formaat, zullen de boorgaten ook klein zijn, zodat ze de muren niet beschadigen en ook gemakkelijk te bedekken zijn.

Holtewand

2. Vermindering van warmteverlies

Een ander belangrijk voordeel van spouwmuurisolatie is het minimaliseren van de hoeveelheid warmte die tijdens de wintermaanden uit de muren ontsnapt door convectie, een van de drie manieren waarop warmte wordt getransporteerd. Door spouwmuurisolatie te installeren, is het alsof je een deksel op een kop warme koffie zet. Als u dit doet, duurt het langer voordat de koffie koud is geworden, omdat de warmte is opgesloten. Dit is ook wat dit type isolatie met de hitte doet. Het dicht in de kleine hoeveelheid lucht die tussen de muren gemaakt van metselwerk materialen.

3. Mold Preventie

koud is geworden

Mallen ontstaan ​​door condensatie en deze zorg kan worden aangepakt door spouwmuurisolatie. Dit komt omdat de isolatie het vocht zal belemmeren om door de muur te gaan. Water kan de buitenmuur passeren of passeren omdat het poreus is. Met de isolerende spouwmuur wordt er water ingesloten en loopt het gewoon door de grond of boven de ramen in plaats van door de binnenmuur te gaan en vocht binnen te laten. Bij minder of geen vocht zullen zich geen vormen vormen op de muren in huis.

Lijst met nadelen van holtewandisolatie

1. Isolatiekosten

Hoewel materialen goedkoper kunnen zijn, vooral als versnipperd gerecycled papier wordt gebruikt, beweren critici van spouwmuurisolatie dat de waarheid is dat isolatiekosten helemaal niet goedkoop zijn. Dit komt omdat dit geen doe-het-zelf-verbeteringsproject is en er experts nodig zijn om het werk uit te voeren. Bovendien wordt een speciale uitrusting gebruikt om de wandholte te injecteren met isolatiematerialen en expertise en gereedschappen zijn nodig die duur kunnen zijn.

2. Slordig werk

spouwmuurisolatie

Een ander nadeel van spouwmuurisolatie is het risico van het inhuren van onervaren installateurs die ondermaats werk doen en minder materialen gebruiken dan wat echt nodig is. Als de kwaliteit van het werk slecht is, kan dit leiden tot vocht en uiteindelijk schimmelvorming.

3. Mogelijke isolatierestrictie

Aangezien de hoeveelheid isolatie afhankelijk is van de holte of de spleetgrootte tussen de buiten- en de binnenmuren, bestaat de mogelijkheid van onvoldoende isolatie als de breedte van de holte slechts klein is. Als dit het geval is, zal de temperatuur in het huis niet in balans zijn en zal het nodig zijn om de verwarming te gebruiken tijdens koude maanden en het airconditioningsysteem tijdens de warme maanden, wat kan leiden tot een hoger energieverbruik en bijgevolg tot dure energierekeningen. .

Discussion

Leave a reply

Your email address will not be published.