lange zijde

Alles wat u moet weten

Spouwmuurisolatie (of CWI) kan de hoeveelheid verloren warmte uit uw huis verminderen, uw verwarmingskosten verlagen en uw ecologische voetafdruk verkleinen. Het is ook snel en vrij eenvoudig te installeren. Dus hoe werkt het? Is jouw woning geschikt? Wie komt in aanmerking om het gratis te laten installeren?

Hoe werkt de muurisolatie van holtes?

verwarmingskosten

Lucht fungeert als een natuurlijke isolator – met andere woorden, warmte reist niet gemakkelijk door de lucht. De meeste mensen weten dat de beste manier om je lichaam warm te houden, het dragen van meerdere lagen kleding is. Dit komt omdat de lagen lucht tussen hen in vasthouden en het stil houden. Spouwmuurisolatie werkt op een vergelijkbare manier. Het wolachtige materiaal dat wordt gebruikt om uw huis te isoleren, verstrikt lucht tussen de vezels om een ​​’luchtmatrix’ te creëren. Dit is de reden waarom holtewandisolatie veel effectiever is bij het vasthouden van warmte dan lege spouwmuren.

Hoe weet ik of ik spouwmuren heb?

Voordat u besluit om uw spouwmuren te isoleren, moet u weten of uw eigendom deze heeft of niet. Een idee is de leeftijd van je huis. Mensen bouwden over het algemeen huizen met lege spouwmuren in de jaren 1920 (hoewel sommige huizen al in de jaren 1900 met hen waren gebouwd). Dit was standaard tot halverwege de jaren tachtig, toen volgens de bouwvoorschriften alle nieuwe huizen moesten worden gebouwd met isolatiemateriaal binnen de muren. Dus als je huis tussen 1920 en 1980 is gebouwd, is de kans groot dat je lege spouwmuren hebt.

luchtmatrix

Als je niet zeker bent van de ouderdom van je huis, is een andere eenvoudige manier om te vertellen dat je kijkt naar het bakstenen patroon van je buitenmuren. In een typische spouwmuur zullen alle stenen er hetzelfde uitzien, met de lange zijde van de baksteen zichtbaar aan de buitenkant. Bij massieve wanden zullen de stenen in een afwisselend lang kort patroon zijn.

Spouwmuur constructie details. Spouwmuren hebben een gelijkmatig bakstenen patroon, massieve wanden hebben een wisselend patroon.

 

 
 

Wat als uw muren worden gerenderd of het metselwerk om een ​​andere reden niet zichtbaar is? Bekijk in dat geval de dikte van uw buitenmuren. Je kunt dit eenvoudig doen door naar een deuropening of een raam te kijken. Als het meer dan 260 mm dik is, is de kans groot dat je spouwmuren hebt.

Tot slot, hoe weet u of een vorige eigenaar de spouwmuren nog niet heeft gevuld? Dat kun je zien door goed naar je buitenmuren te kijken. Als er al spouwmuurisolatie is geïnstalleerd, zult u enkele kleine boorgaten in de mortel tussen de stenen opmerken – deze zijn gevuld en zullen niet erg voor de hand liggend zijn, maar kijk goed en u zult ze zien. Dit is waar de installateurs de isolatie in de muren hebben geblazen.

Conclusie

Er zijn geen tweede gedachten over het feit dat spouwmuurisolatie op vele manieren voordelig is. Maak er daarom een ​​punt van om te weten of uw woning spouwmuurisolatie heeft voordat u het koopt of huurt. Als dat niet het geval is, is het beter om te kiezen voor degenen die spouwmuurisolatie hebben of vraag de eigenaar om de nodige wijzigingen aan te brengen.

Discussion

Leave a reply

Your email address will not be published.