Soorten

Er zijn veel soorten holtewandisolatie die wordt gebruikt om warmteverlies door een spouwmuur te verminderen door de luchtruimte (de holte) te vullen met materiaal dat de overdracht van warmte vermindert. Spouwmuurisolatie is een geweldig product indien correct geïnstalleerd en in een woning die geschikt is voor CWI.

Drie hoofdsoorten spouwmuurisolatie

Hoewel er vele soorten isolatiemateriaal zijn, zullen we kijken naar de drie meest gebruikte huizen in het Verenigd Koninkrijk.

Polystyreen Bead-wandisolatie

Expanded polystyreen kralen, wanneer gecombineerd met een lijm om ze op hun plaats te houden en aan elkaar te hechten, is een zeer gebruikelijke methode van isolatie. Deze worden in de wandholte gepompt, gemengd met een kleefmiddel dat de bolletjes aan elkaar hecht om te voorkomen dat ze uit de wand vallen.
Bijzondere aandacht moet worden besteed aan het gebruik van dit type isolatie, met name bij huizen met stenen muren of eigenschappen die bijzonder zijn blootgesteld aan slagregen.

Schuimmuurisolatie

Uitbreidende schuimisolatie wordt gebruikt als spouwmuurisolatie, met name in woningen met stenen muren of ongelijke wanden en holtes. Het heeft voordelen in termen van de grootte van gaten die in de wanden moeten worden geboord en het gemak van stroming om de opening te vullen.

 

Schuimwandisolatie is niet de ideale keuze voor de meeste eigenschappen, omdat het de luchtstroom door een eigenschap dramatisch kan beschadigen en vocht snel kan verzamelen en vast komen te zitten.
Van sommige soorten schuimisolatie is nu bekend dat ze na verloop van tijd vervallen, met vorming van giftige dampen en aanmoediging van vochtige penetratie.

Isolatie van minerale wol

Isolatie met minerale wol zoals Rockwool is verreweg het meest gebruikte type isolatie voor woningen in het Verenigd Koninkrijk. Het wordt geproduceerd door het verhitten en roteren van gesteente om een ​​vezelachtig materiaal te creëren. Dit wordt in de holte van de muur geblazen, totdat het de opening tussen de binnen- en buitenmuur volledig heeft opgevuld.

Minerale wol absorbeert geen water en laat in het algemeen geen regenwater via de buitenmuur naar buiten stromen om het binnenste te bereiken. Voor dit materiaal is een minimale spouwbreedte van 50 mm vereist. Als het apparaat verkeerd is geïnstalleerd of in de verkeerde soort is geïnstalleerd, zal er nog steeds vochtig zijn.

Minerale wol neigt in de loop van de tijd naar bezinken, laat gaten achter en creëert bruggen voor vocht om van de buitenmuur naar de binnenzijde te reizen.

Waarom faalt de muurisolatie?

Spouwmuurisolatie kan om verschillende redenen niet meer geschikt zijn voor het doel. De meest voorkomende factoren die we tegenkomen vallen in 4 hoofdgroepen;
Het pand was niet geschikt voor CWI-installatie. CWI is te vroeg gedegradeerd en tast eigenlijk de thermische eigenschappen van het huis aan. Isolatie is niet correct geïnstalleerd of er is verkeerd materiaal gebruikt. Het CWI is beschadigd door externe factoren zoals wateroverlast, lekkage of brand.

Conclusie

Verschillende soorten spouwmuurisolaties hebben verschillende eigenschappen. Houd dus bij het kiezen rekening met deze punten en kies degene die perfect bij uw gebouw past. Het maken van de juiste beslissingen in spouwmuurisolaties is verplicht.

Discussion

Leave a reply

Your email address will not be published.